CultureAdapter

HOME
EVENTS
EDITORIAL
MUSIC
KUVIA PICS
STORIES I
STORIES II
STORIES III
ABOUT US
NEWS & LINKS

Small Stories I

 
Pieniä juttuja
 
 
 
 
 
MUISTI
 
Kenen muisti on lyhin?
Kanan,
joka elettyään koko elämänsä vankina,
sai kuollessaan nuorennusleikkauksen:
siitä tuli broileri kaupan kylmätiskiin.
Minun,
joka unohdan hattuni ja käsineeni,
vaikka ulkona on pakkanen.
Poliitikon,
joka vaalien jälkeisenä päivänä potee muistikrapulaa:
asia,
josta puhui, toi kroonisen muistikatkon neljäksi vuodeksi
.

 

-  ELMERI -

 

 

 

 

 

Työtä vuorotta – kuvien editointia. Niitä tuli otettua joka tilanteessa. Joitakin jäi ottamatta. Nukkuva leijona ei juurikaan tee vaikutusta. Dokumenttina se kuitenkin puolustaa paikkaansa.

 

Matkapäiväkirja


 

Uskomattomia seikkailuja. Tai pitäisikö mainita ne kohtaloksi. Päivänä jonakin ennen joulua meillä oli tarkoitus mennä vuoristokylään tervehtimään matkakumppanin isoäitiä. Lähdimme bussilla Doualasta. Onneksi myöhästyimme, bussi, jolla meidän piti matkustaa Bamendaan, syttyi tuleen matkalla. Seuraava bussi oli tupaten täynnä matkustajia. Siihen yrittivät mahtua muutkin myöhästyneet. Puolivälissä pysähdyimme tiemaksutullin vuoksi. Onneksi. Olimme tien sivussa. Samassa tuli takaamme toinen bussi kovalla vauhdilla. Juuri ennen törmäystä se nousi kyljelleen ja ohitti meidät n 45 asteen kulmassa...kuului vain suhahdus ja tilanne oli ohi. Bussi palasi normaalisti pyörilleen ja pysähtyi jonkin matkan päähän. Joku oli asettanut meidän bussin taakse puunrungon poikittain tielle ja tämä toinen bussi törmäsi siihen ja se aiheutta bussin keikahtamisen kyljelleen. Istuimme bussin takapenkillä ja kiitimme jokainen luojaamme!

 


 
 
Venäläistä mystiikkaa
 
Tarkowski totesi: Länsimaalainen ei voi koskaan ymmärtää venäläistä sielua.
Oli joku pahoittanut mielensä uutisesta Venäjän ortodoksisen kirkon kannanotosta naisten pukeutumiseen ja meikkaamiseen. Kannanotto oli jopa salliva ja vapauttava.
Mutta että joku suomalainen pahoittaa mielensä moisesta ja vielä pohtii sitä!
Paljon pitäisi vielä ajatusmaailmojen vapautua itsekeskeisyyden kahleista. Varsin usein ns. uskovaiset rajaavat toisten ajatuksia ja mielipiteitä oman rajallisen kykynsä mukaiseksi. Suvaitsevaisuus, toisen huomioon ottaminen ja kunnioittaminen ei ole kovinkaan yleistä. Rakasta lähimmäistäsi, niinkuin itseäsi...unohtunutko?
 
 
 
 
 
Pohjoinen napajää sulaa!
 
Uskotaan ilmaston lämpenevän ja sulattavan jäätä. Jää sulaa. Syy lienee kuitenkin todellisenpi: Napajäätikön yli lentävät koneet.  Niiden päästöthän laskeutuvat lumi-ja jääkentille. Kesäisin aurinko lämmittää näitä saastekenttiä ja ne lämpenevät. Seurauksena on lumen ja jään sulaminen.
Jos koko napajäätikkö sulaisi, se nostaisin meriveden korkeutta n 7 metriä Helsingissä. Talojen pohjakerrokset jäisivät pysyvästi veden alle. Tulisi uusi Venetsia ja gondoleille olisi markkinarako.
Varaudu pahinpaan ja tilaa jo omasi!
 
 
Elmeri 6.10.2011