CultureAdapter

HOME
EVENTS
EDITORIAL
MUSIC
KUVIA PICS
STORIES I
STORIES II
STORIES III
ABOUT US
NEWS & LINKS

EDITORIAL Kolmas Sivu - The Third Page

Toimittajan pää Hed of editor

 
PÄÄTOIMITTAJAN TUOLILTA
 
Managing Editor
 
l'éditeur parle
 
 
 
 
 
NEW WINDS - UUDET TUULET
 
12th May 2013
 
 
 
Äitienpäivän tunnistaa hajusta.
Äitienpäivä on perinteisesti se juhlapäivä, jolloin viljelijät ovat kunnostaneet traktorinsa ja levittävät lannan pelloille.  Vaikka ennen ko. ajankohtaa ilmat olisivat otollisia ja maa olisi jo parhaimmillaan talven jäljiltä muokattavaksi, niin juuri tänä päivänä tapahtuu lähes joka puolella maata kevään varmin ajankohtainen toimenpide.
On ilmeisesti jokin kansallinen psykologinen alemmuuskompleksi säätelemässä äitienpäivän viettoa.  Kun lapset innoissaan piirtelevät äitienpäiväkortteja ja suunnittelevat sunnuntaiaamun kahvin keittoa ja tarjoilua äidille vuoteeseen ja kaikki kyläyhdistykset luovat äideille oman kykynsä mukaan juhlahetkiä, tasavallan presidentin huomioidessa äitejä kunniamerkeillä...isät murjottavat traktorihallin nurkassa nyhvertäen nostolaitteiden kanssa. Ja kun itse äitienpäivä sarastaa miehet kuormaavat lantalietteet peräkärryyn ja lähtevät vuosittaiselle ristiretkelle.
Onhan ilmeinen yhteys kansainvaellusten ja ristiretkien kanssa. Kyseessä täytyy olla joukkohysteria, joka kasvaa lumipallon lailla. Onko kyseessä suomalainen ilmiö? Onko vastaavanlaista joukkoliikettä myös muissa pohjoismaissa?
Entä muualla Euroopassa? Globalisaation myötä voisi ajatella kyseisen  joukkohysteria levinneen koko tunnettuun maailmaan.
Tässä olisi mielenkiintoinen alue maa- ja metsätieteiden opiskelijoille tehdä selventävä ja syvällinen tutkimus. Eihän olisi mitenkään haitaksi, jos joukkoliikehdintä osoittautuisi suomalaiseksi olemukseltaa ja juuriltaan.  Tutkimuksen tultua julkaistuksi voisi ideaa viedä muualle, jos jossakin ei vielä tunnettaisi tätä menetelmää.
Lannan levittäminen äitienpäivänä voisi laajentaa Suomen tuntemusta ja antaa uutta merkittävää edistystä kulttuuriseen ka kaupalliseen kansainväliseen kehitykseen.
 
12.05.2013
 
 
 
 
 

Good Morning!


Aamu avautuu sumuisena. Panin vaelluskaveri, tuuli. On herännyt ja puhaltelee puuskaisesti sumun pois. Sunnuntaiaamuna mieleen tulevat kouluajan laulut, - nyt metsä kirkkoni olla saa, voin täällä palvella Jumalaa...

Pyhäaamuista sielun musiikkia, hartautta, hiljaisuutta. Hyvin useat pakenevat ja pelkäävät hiljaisuutta: ihminen on kuitenkin sitä, mitä hän on yksin ja pimeässä...

Olenko herännyt hyvään Suomeen, vai kaaoksen keskelle?

Onko olemassa elämän filosofiaa?

Kaikkialla kohtaa suuren ja mahtavan ihannoinnin. Pieni unohdetaan. Sillä ei ole merkitystä. Suuri käyttää hyväkseen vähäisenpää. Pienillä on pienet ongelmat, suurilla suuret. Organisatioita kasvatetaan tavoitteena globaalinen hallinta. Ihminen unohdetaan, käsitellään numerona. Rakennetaan keskivertoon perustuvia, harhaanjohtavia tilastoja. Tehdään päätöksiä, joiden seurauksia ei tunneta.

Elämä on riistoa. Poliittiset tahot jakavat kakkua omien mieltymyksiensä mukaan. Oikeistosuunta hamuaa rahaa, valtaa ja yli-ihmisyyttä, vasen taho puhuu ihmisen puolustamisesta, mutta ostaa mieluummin mersun kuin fiatin. Demokraattinen keskitaho keskittynyt vallan ylläpitoon rahan voimalla. Vihreä maailma on ylösalaisin kuin entisen eukon talo. Heidän pyrkimyksenään on tietoisesti köyhdyttää köyhät, linkolaismiä! Tasaveroilla, ja -maksuilla, päästökaupalla, epäkelvoilla direktiiveillä otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille! Luonnonsuojelusta (= tuhoamisesta) tulisi herätä ihmisen suojeluun.

Kaikesta tästä huolimatta elän, nautin tästä päivästä ja odottelen auringon pilkahdusta. Toivotan sinullekin iloa pienistä asioista!

                         28.04.2013

 

 

 

 
 
Tänään poimittua
Raider facebook:
 
 
Suomalaiset valittavat liikaa. Ruoka on mukamas liian kallista ja luontoako ne peijakkaat nyt yrättävät suojella. Voi hyväinen aikainen!! Nyt jo Vanhanenkin varoitti (Ajankohtainen kakkonen ke ilta), ettei luontoa saa liiaksi suojella tai ympäristösuojelusta pitää liikaa meteliä (vrt. Stop Talvivaara kansanliike), tai meiltä viedään kaivoksetkin.

Sitä paitsi Suomella on hirvittävän huono maine esim. saksalaisten sijoitusyhtiöiden silmissä, koska täällä erilaiset painostusryhmät ja kansan sisäinen mobilisaatio toimii turhankin tehokkaasti (vrt. Narikkatorin superjono ke klo 11,30 14.11.2012).

Mitä niillä järvillä tehdään! Ei yhtään mitään! Mihin noita kaivoja tarvitaan! Ei yhtään mihinkään - kuka puhdasta vettä muka tarvitsee? Ei yhtään kukaan, eikä mihinkään! Lietettä ja lannotetta vaan ympäristöön - ja raskasmetalleja. Kyllä se luonto itsestään huolen pittää!
 
 
 
 
PUTKIREMONTTI - MYLLYPURO
 
 

Putkiremontti Myllypurossa

 
 
Millainen on rakentajan maine? Onko se yhtiön osakkeiden arvo - vai onko tehdyllä työllä mitään arvoa? Entä töiden valvojan rooli - vain sivustaseuraajako?
 
 

UHKAUS

 
 
 

Mikä on isännöitsijän tehtävä ja rooli?


Onko tärkenpää tehtailla uhkauskirjeitä huhupuheiden ja rasististen kannanottojen perusteella, kuin huolehtia urakoitsijan aiheuttamista rakennusvirheistä?

 

 

 

Vaaleat yöt


Tulevat ja tuovat mukanaan elämän positiivisia nautintoja. Kuka ei haluaisi kokea yöttömiä öitä? Kun aurinko ei laske, kun aika katoaa ja on vain tämä hetki.

Tuhansia vuosia ihmiset ovat kokoontuneet yhteen viettämään keskikesän valon juhlaa, juhannusta.


On tuhansia tapoja viettää tätä tapahtumaa: kuka on mökillä perheineen, kuka kotona vaikkapa grillaten, kuka matkustaa llaivalla tai junalla, kuka viettää juhlan saaressa tai rannalla polttaen kokkoa, isoa tulta ja tanssien nauttien kesäyön fantasiasta.


Tänä vuonna Suomen virallinen Kesämies, Raider Gern (ja Passion-orkesteri), esiintyy Lapinjärvellä, hotelli Hanhessa. Yö Raiderin kanssa on elämys kokea musiikkia ja nauttia suomalainen juhannusyö.
Light at night

Come and bring with them the positive pleasures of life. Who would not want to experience the endless summer nights? When the sun does not set, when the time is lost and this is just a moment.
For thousands of years people have come together to celebrate mid-summer festival of light, juhannus.

There are thousands of ways to celebrate this event: who is at the cottage with their families, who say, barbecue at home, who will travel by train or ship, who will spend the festival on an island or on the beach burning kokkoa, a big fire and dance and enjoy the summer night fantasy.

This year, Finland's official Summer Man, Raider Gern (Passion and Orchestra), occurs in Lapinjärvi, the hotel Hanhi. Night Raider with the adventure to experience the music and enjoy the Finnish Midsummer night.
Happy Easter!
 
Back in winter by surprise? Who? What the back of winter? Now is the winter time and not rush to summer. This new snow will melt slowly. Good thing, because it avoids the spring floods! The sun fry quite nicely. Sleet is rain in the snow wax killed. Summer The weather road kings to please. And the first day may be waiting until the summer starts. Be patient a little longer.
 
The old marketing gimmick was again: the alleged disappearance of eggs in the shops made ​​people start to buy eggs and they were not enough of some of the shops. I bought a suitable amount of time was sufficient and well. We still have a few left.
 
Have a nice Easter continuation! Virvottu, varvottu, eggs are eaten, eaten mämmi, flying witches and cats on panko of stove. Coffee Pot luckily found! Had not fallen witch broom ...
 
Joyeuses Pâques!
 
Retour en hiver par surprise? Qui? Qu'est-ce à l'arrière de l'hiver? Maintenant c'est l'heure d'hiver et ne pas précipiter l'été. Cette neige va fondre lentement. C'est une bonne chose, car elle évite les inondations du printemps! Les alevins dim. assez bien. Grésil est la pluie dans la cire de neige tué. Les rois de la route d'été à temps s'il vous plaît. Et le premier jour peut être attendre jusqu'à l'été commence. Soyez patient un peu plus longtemps.
 
Le vieux truc de marketing a été de nouveau: la prétendue disparition des oeufs dans les magasins fait les gens commencent à acheter des oeufs et ils n'étaient pas assez d'une partie des magasins. J'ai acheté une quantité appropriée de temps était suffisant et bien. Nous avons encore à gauche quelques-uns.
 
Avoir une belle poursuite de Pâques! Virvottu, varvottu, les œufs sont mangés, mangé mämmi, les sorcières volantes et panko chats du poêle. Pot Café, heureusement, trouvé! N'avait-il pas tombé sorcière à balai ...
 
 
 
Hyvää Pääsiäisaikaa!
 
Takatalvi yllätti? Kenet? Mikä takatalvi? Nyt on talven aíka ja ei kiirettä kesään. Lumet sulavat hitaasti. Hyvä asia, sillä näin vältytään kevättulvilta! Aurinko paistelee ihan mukavasti. Räntäsateet ovat vahan lumen surma. Kesäkelit maanteiden kuninkaiden mieliksi. Ja vapustahan vasta alkaa kesän odotus. Malttakaa vielä vähän aikaa.
 
Vanha markkinointikikka toimi jälleen: väitetty munien loppuminen kaupoista sai ihmiset hamstraamaan kananmunia ja loppuivatha ne joistakin kaupoista. Ostin ajoissa sopivan määrän ja hyvin riittivät. Vielä on muutama jäljellä.
 
Hauskaa pääsiäisen jatkoa! Virvottu, varvottu, munat syöty, mämmi lusikoitu, noidat lennelleet ja kissat pankolla. Kahvipannu onneksi löytyi! Ei ollut pudonnut noidan luudalta...
 
8.4.2012

ruotsilippu.gif

ruotsilippu.gif